والدین آگاه با ظهور اولین نشانه های نامرتبی در دندان ها یا ناهنجاری در فک فرزند خود به دنبال پیدا کردن راهی برای درمان آن می گردند. ارتودنسی در سنین پایین یکی از روش های درمان این ناهنجاری ها است. اگر نگران سلامت و ظاهر کودکان خود هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا با صفر تا صد ارتودنسی کودکان آشنا شوید و برای رفع این دسته از مشکلات یا پیشگیری از آن ها به موقع اقدام کنید.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
به تمام اقداماتی که در جهت پیشگیری از وقوع ناهنجاری در فک ها و دندان ها، انجام می شود، ارتودنسی پیشگیری می گویند.
برای مثال فرزند خود را جهت معاینه نزد، یک ارتودنتیست می برید و او عقب بودن فک بالایی را تشخیص می دهد و برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر یا ظهور ناهنجاری جدید استفاده از فیس ماسک ارتودنسی را برای کودک شما تجویز می کند. اینگونه تا حد امکان جلوی تکامل ناهنجاری را گرفته و درمان های دیگر را در سنین بالاتر راحت و کم هزینه تر می کند.
ارتودنسی کودکان در شرایطی که دندان های شیری کودکان زودتر از موعد افتاده اند و فضای خالی ایجاد شده نیز کاربرد دارد، ارتودنتیست جهت پیشگیری از روی هم رفتگی دندان ها و تغییر جهت آن ها در این شرایط، استفاده از فضا نگهدارنده را توصیه می کند.
در بیشتر موارد استفاده از پلاک ارتودنسی متحرک برای رفع ناهنجاری های فک توصیه می شود که با ساختار دهان کودکان سازگار بوده و تا قبل از افتادن تمامی دندان های شیری از بروز ناهنجاری های دیگر جلوگیری می کند.
از سن ۱۰ سالگی به بعد استفاده از ارتودنسی ثابت هم توصیه می شود که می تواند در مدت زمان کمتری و به راحتی مشکلات نامرتبی و ناهنجاری دندان ها را رفع کند.
اگر این موارد را در کودکان خود مشاهده کردید حتما به یک ارتودنتیست مجرب مراجعه کرده و هر چه زودتر برای درمان آن ها اقدام کنید:
این وضعیت باید تا قبل از استخوانی شدن قسمت های داخلی و میانی فک بالا اصلاح شود تا هر چه زودتر دندان ها به وضعیت قائم و مرتب خود در بیایند.
این وضعیت که اصطلاحا مال اکلوژن هم گفته می شود، می تواند به دلیل وراثتی یا اکتسابی مانند عادت بد مکیدن انگشت در سنین پایین تر بوجود بیاید.
در این ناهنجاری دندان های بالا و پایین در حالتی که دهان بسته می شود به درستی بر روی هم قرار نمی گیرند و میان آن ها فاصله وجود دارد. ارتودنسی کودکان این وضعیت را بهبود می بخشد.
دندان های شیری عامل اصلی نگه داشتن فضا برای دندان های دائمی هستند و بهتر است تا زمانی که دندان های دائمی آماده رویش نیستند، دندان های شیری نیوفتند. اما اگر چنین اتفاقی افتاد باید به ارتودنتیست مراجعه شود تا با تجویز درست و به موقع با استفاده از ابزار مخصوصی که فضا نگهدارنده نامیده می شوند، فضای کافی برای رویش دندان های جدید باقی گذاشته شود و نامرتبی در دندان ها بوجود نیاید.
در این حالت دندان های فک بالا تا حدودی با دندان های فک پایین هم پوشانی دارند و باعث مغلوب شدن چانه شود که تاثیر مستقیمی بر شکل صورت خواهد داشت و به راحتی قابل تشخیص میباشد.
کودک پس از هر بار مصرف شیرینیجات مسواک بزند. والدین توجه کنند که اگر به بهداشت دهان فرزند خود اهمیت ندهند موجب پوسیده شدن دندان ها می شود که ترمیم آن ها در حالی که ارتودنسی اعمال شده دشوار است.
تا می توانید هر خوراکی را به تکه های کوچک تر برش داده می شود، میوه ها و خوردنی های نرم به فرزند خود بدهید و مانع گاز گرفتن و یا پاره کردن هر چیزی با دندان های جلویشان شوید.
به طور مثال برای ارتودنسی های ثابت باید از خوردن غذاهای سفت و خوراکی های سخت پرهیز شود و برای ارتودنسی متحرک باید در هر وعده از دهان خارج شود تا آسیب نبیند.
نشانه های بروز ناهنجاری در فک و دندان های کودکان از شش و هفت سالگی، عمدتا زمانی که دندان های شیری شروع به افتادن می کنند، قابل تشخیص اند.
اگر به هر دلیلی نتوانسته اید وضعیت دهان فرزند خود را در این سنین به یک ارتودنتیست نشان بدهید هنوز هم دیر نشده و می توانید با مراجعه به یک متخصص ارتودنسی کودکان از بیشتر شدن این اختلالات و اصلاح آنها اقدام کنید و یک لبخند زیبا به فرزندان خود هدیه دهید.