مهم نیست چند تا دندان از دست داده اید، یک یا دو و یا همه دندان های فک بالا و فک پایین. روش های کاشت دندان به کمک علم دندانپزشکی آن قدر پیشرفت کرده است که می توان همه جاهای خالی را پر کرد، گاهی به کمک ایمپلنت معمولی و گاهی با روش های جدیدتری مثل اوردنچر دندان. دست شما برای انتخاب باز است اما سلیقه شما برای انتخاب یکی از این راه ها کافی نیست! عوامل متعددی هستند که تعیین می کنند کدامیک از انواع کاشت ایمپلنت می توانند برای شما مفید باشند. در این مقاله با اوردنچر بر پایه ایمپلنت آشنا خواهید شد.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
به زبان ساده ایمپلنت یک پایه تیتانیومی است که به جای ریشه دندان از دست رفته، روی استخوان فک قرار می گیرد، منعطف و محکم. اگر خوب مراقبشان باشید می توانید یک عمر ازش استفاده کنید. از طرفی ایمپلنت ها ترمیم پذیرند، می توانید روکش بکشید، بریج کنید و یا دندان های مصنوعی را روی آن بگذارید.
ایمپلنت هنوز که هنوز است بهترین گزینه برای کاشت دندان به شمار می رود. اگر یک یا چند دندان تان را از دست داده اید، می توانید با کاشت یک ایمپلنت، لبخند و سلامتی را به لب هایتان برگردانید.
پروتز اوردنچر از همه انواع پروتز دندان مدرن تر است. اگر پروتز معمولی روی فک و استخوان پایینی سوار می شود، پروتز در اوردنچر اما بر ایمپلنت تکیه دارد. به زبانی دیگر در این روش پروتز متکی بر ایمپلنت است و توسط ایمپلنت ها نگه داشته می شود. همین باعث می شود که پروتز هرگز، چه هنگام لبخند و چه هنگام جویدن، لیز نخورد.
در اوردنچر متکی بر ایمپلنت، پروتز بر 8 پایه ایمپلنت روی هر قوس قرار می گیرد و درست مثل دندان های مصنوعی ، به آسانی می شود جا به جایشان کرد. به خاطر همین آن را «دندان مصنوعی محکم» هم نام گذاری می کنند. با این همه یک فرق اساسی میان دندان مصنوعی و اوردنچر وجود دارد:
دندان مصنوعی بر لثه چسبانده می شود اما آنگونه که اشاره شد، در اوردنچر متکی بر ایمپلنت پروتز بر روی ایمپلنت سوار است. یکی دیگر از تفاوت های اساسی میان اوردنچر و دندان مصنوعی این است که پروتز در اوردنچر عامل موثری برای جلوگیری از تحلیل رفتن فک استخوان به شمار می رود.
معمولا به بیمارانی که تمام دندان های خود را از دست داده اند پیشنهاد می کنیم از اوردنچر استفاده کنند. با وجود این، بیماران برای اوردنچر به یک بافت استخوانی محکم نیاز دارند. اگر استخوان های فک بیمار تحلیل بروند و به اصطلاح به آتروفی مبتلا باشند، باید راه های درمانی دیگری را رویشان امتحان کرد. دلیل هم دارد. دلیلش این است که بافت استخوانی باید anchor را کاملا احاطه کند. در نتیجه اوردنچر را به بیمارانی با شرایط زیر توصیه می کنیم:
اگر بیماران از این دو شرط مهم برخوردار باشند، با سه گزینه از انواع روش های اوردنچر رو به رو خواهند بود:
در این روش پروتزها بر روی دو ایمپلنت که به جای دندان آسیاب یا نیش کاشته شده اند، سوار می شوند و بر روی لثه قرار می گیرند. به این ترتیب که ابتدا دو ایمپلنت به واسطه یک میله به هم متصل می شوند و بعد پروتز روی این میله می نشیند. به خاطر همین به این روش اوردنچر میله ای هم می گویند.
در اوردنچر متکی بر بافت لثه، پروتز روی ایمپلنت هایی که در فک بالا و پایین کاشته شده اند استوار است. معمولا این روش را به بیمارانی که تعداد زیادی از دندان هایشان را از دست داده اند پیشنهاد می دهیم.
این روش لااقل به پنج شش ایمپلنت کاشته شده در فک های بالا و پایین نیاز دارد. این طور ایمپلنت ها راحت تر وظیفه نگهداری از پروتز را انجام می دهند. اما چگونه؟ معمولا یک چسباننده توپی، میله ای و یا آهن ربایی را بر روی ایمپلنت ها نصب می کنیم تا از این طریق پروتز ها به آسانی روی ایمپلنت بنشینند. بعد تاج دندان مصنوعی را روی چسباننده سوار می کنیم.
معمولا وقتی از مزایای اوردنچر سخن می گوییم، در واقع آن را با دندان مصنوعی و یا همان دنچر به مقایسه گذاشته ایم. پس در نتیجه وقتی ادعا می کنیم اوردنچر عملکرد بهتری دارد، در حقیقت داریم مدعی می شویم که اوردنچر در مقایسه با دنچر و دیگر نمونه های مشابهش بهتر عمل می کند. پایین تر چند مورد از مزایای آن را پیش رویتان قرار داده ایم:
معایب اوردنچر اما نسبت به مزایایش بسیار کم تر و البته تا حد زیادی قابل جبران اند. نگاهی به معایب اوردنچر بیندازید:
در این میان میزان هزینه یک عمل جراحی به طور معمول از جمله معایب به شمار نمی آید، به جز هنگامی که پرداخت هزینه بیشتر مانعی در مسیر اقدام برای درمان های ضروری شوند.
سایر مقالات 👈 هزینه ایمپلنت دندان چهقدر است؟
قیمت اوردنچر بیش از هر چیز به تعداد ایمپلنت هایی بستگی دارد که پروتزها قرار است بر آن متکی باشند. در مرحله بعد، تعداد دفعات جراحی و طول درمان و برند ایمپلنت های دندان از جمله مواردی اند که در تعیین قیمت اوردنچر نقش بازی می کنند. با این همه هزینه یک دست دندان کامل اوردنچر بر پایه ایمپلنت بین 15 الی 30 میلیون تومان آب می خورد.