برای پر کردن جای دندان از دست رفته معمولا از ایمپلنت دندان استفاده می شود، این ایمپلنت به عنوان یک دندان مصنوعی ثابت به کار می رود که ماندگاری بالایی دارد و کاملا طبیعی به نظر می رسد.
ممکن است یک کودک در اثر یک حادثه دندان خود را از دست بدهد، این سوال برای والدینش پیش می آید که برای جایگزین کردن دندان از دست رفته کودکشان باید چکار کنند؟ و اینکه آیا ایمپلنت دندان برای کودکان انجام می شود؟ یا روش های جایگزین برای پر کردن جای خالی دندان کدامند؟
ما در این مقاله درباره ایمپلنت دندان کودکان و نحوه پر کردن جای خالی دندان کودکان بحث خواهیم تا بتوانیم جواب سوالات بالا را برای والدین گرامی پیدا کنیم.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
اجزای ایمپلنت دندان شامل یک پیچ ایمپلنت، رابط و پروتز ایمپلنت است. دندانپزشک برای انجام ایمپلنت، باید قبل از هر کاری پیچ ایمپلنت را در درون استخوان فک قرار دهد؛ البته برای انجام این کار باید استخوان فک به طور کامل رشد کرده باشد، هچنین دارای تراکم بالایی باشد تا پایه ایمپلنت به راحتی در فک قرار بگیرد و جوش بخورد.
بعد از کاشت پایه ایمپلنت و جوش خوردن آن با استخوان فک نوبت به رابط و پروتز ایمپلنت می رسد که باید بروی پیچ ایمپلنت نصب شوند.
با کاشت ایمپلنت در جای خالی دندان، ایمپلنت دندان جایگزین دندان از دست رفته میشود و نقش دندان اصلی را بر عهده دارد و عملکردی مانند عملکرد دندان طبیعی دارد. پیچ ایمپلنت نقش ریشه دندان را ایفا می کند که محکم به استخوان فک جوش می خورد و سبب ثابت ماندن ایمپلنت می شود، بقیه اجزای ایمپلنت نقش تاج دندان را بر عهده دارند.
برای کاشت ایمپلنت دندان باید استخوان فک به طور کامل رشد کرده باشد اما استخوان فک کودکان هنوز در حال رشد است به همین دلیل اگر کودکی دندان خود را از دست بدهد و نیاز به ایمپلنت دندان داشته باشد، دندانپزشک انجام ایمپلنت را برای او توصیه نمی کند؛ چون با انجام ایمپلنت رشد استخوان فک مختل می شود، همچنین در رشد طبیعی دندان نیز اختلال ایجاد می شود.
برای انجام ایمپلنت باید دختران به سن 15 سالگی و پسران به سن 17 سالگی برسند، رشد استخوان در دختران زودتر از پسران کامل می شود؛ بنابراین کودکان تا زمان رسیدن به سن مناسب برای کاشت ایمپلنت باید به صورت موقت از روش های جایگزین استفاده کنند.
در اینجا سوال پیش می آید که به جای ایمپلنت دندان در کودکان باید از چه روش های استفاده کرد.
برای پر کردن جای خالی دندان می توان به جای ایمپلنت دندان از روش های زیر استفاده کرد:
فلیپر شامل یک دندان مصنوعی تکه ای است که به راحتی در جای خود قرار می گیرد و جای خالی دندان از دست رفته را پر می کند. این دندان مصنوعی متحرک است و ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد.
می توان به جای ایمپلنت دندان کودکان از دندان مصنوعی ثابت به صورت موقت استفاده کرد، برای نصب دندان مصنوعی ثابت دندانپزشک دندان پایه را کمی تراش دهد و بعد از آن می تواند، روکش آماده شده را کار بگذارد.
بیشتر بخوانید 👈 هزینه دندان مصنوعی
می توان به جای ایمپلنت از روش بریج مریلند برای کودکان استفاده کرد، بریج مریلند پروتز دندانی از جنس پرسلن و بر پایه فلز یا پلاستیک است، همچنین دارای دو عدد نگهدارنده فلزی است که باعث می شوند بریج به دو دندان مجاور متصل شود در این حالت دندانهای مجاور باید کاملا سالم باشند.
استفاده از بریس های دندانی برای پر کردن جای خالی دندان به جای ایمپلنت دندان کودکان روش مناسبی است، در این روش دندانپزشک می تواند یک دندان پرسلنی را به سیم ارتودنسی متصل کند تا شکاف و جای جالی دندان از دست رفته را پر کند.
این روش زمانی استفاده می شود که دندان از دست رفته، دندان شیری باشد. البته با افتادن دندان شیری دیر یا زود دندان دائمی رشد می کند و جای خالی آن را پر می کند، اما اگر همه چیز آن طور که باید پیش نرود، دندانپزشک می تواند از فضا نگهدارنده استفاده کند تا مطمئن شود که هنوز فضا برای رشد دندان دائمی وجود دارد و توسط سایر دندان ها محدود نمی شود.
بعد از رسیدن به سن نوجوانی می توان به راحتی جای خالی دندان خود را با ایمپلنت دندان پر کرد. مزایای ایمپلنت دندان کودکان بعد از رسیدن به سن مناسب عبارتند از:
ایمپلنت دندان برای کودکان به دلیل اینکه رشد استخوان فک در آن ها کامل نشده امکان پذیر نیست، به همین دلیل باید از روش های جایگزین مانند بریج، دندان مصنوعی و … به صورت موقت استفاده کرد تا کودک به مرحله رشد کامل استخوان فک برسد. نباید بعد از کاشت ایمپلنت دندان، در مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان کوتاهی کرد چون سبب ایجاد بیماری های دندان و عدم موفقیت ایمپلنت دندان می شود.