اگر دندان های خود را به طور کامل از دست داده اید و به دنبال راه حلی دائمی برای بازگرداندن لبخند و عملکرد دندان ها و دهان خود هستید، ایمپلنت کامل دندان را به شما توصیه می کنیم، این روش جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته شما است.
در این مقاله به بررسی ایمپلنت کامل، زمان استفاده، مراحل انجام، مراقبتهای لازم پس از کاشت و همچنین مزایا و معایب این درمان روش نوآورانه می پردازیم. در پایان، شما درک جامعی از ایمپلنت های کامل دندان خواهید داشت.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
ایمپلنت های کامل دندان که به عنوان قوس کامل دندان نیز شناخته می شود، روشی است که تمام دندان های از دست رفته فک بالا یا پایین را با مجموعه ای از دندان های مصنوعی ثابت جایگزین می کند. این راه حل جایگزینی با ظاهر طبیعی، کاربردی و طولانی مدت برای بیمارانی که تمام یا بیشتر دندان های خود را از دست داده اند، ارائه می دهد.
معمولا در موارد زیر از ایمپلنت های کامل استفاده می کنند:
ایمپلنت های کامل زمانی استفاده می شوند که بیمار تعداد قابل توجهی از دندان های خود را از دست داده باشد یا در فک بالا یا پایین بدون دندان طبیعی باشد. این درمان برای افرادی مناسب است که خواهان یک راه حل دائمی و قابل اعتماد برای بازیابی توانایی خود در خوردن، صحبت کردن و لبخند زدن با اعتماد به نفس هستند.
ایمپلنت کامل برای بیمارانی که جایگزین کردن دندان های به شدت آسیب دیده ای که درمان های ترمیم و عصب کشی برای نجات آن ها ناموفق باشد، توصیه می شود. اگر دندانهای طبیعی باقیمانده بیمار بهشدت آسیب دیده، پوسیده یا در معرض خطر خطر جدی باشند، می توان برای جایگزینی آن ها از ایمپلنت های کامل دندان استفاده کنند.
سایر مقالات 👈 اجزاء ایمپلنت دندان
متخصص، کاشت ایمپلنت را طی مراحل زیر انجام می دهد:
اولین قدم در روش ایمپلنت دندان کامل، مشاوره اولیه با متخصص یا جراح دندانپزشکی است. در طول این ملاقات، دندانپزشک سلامت دهان و دندان شما را ارزیابی می کند، اشعه ایکس یا سی تی اسکن می گیرد، اهداف و انتظارات شما را مورد بحث قرار می دهد و یک برنامه درمانی شخصی متناسب با نیازهای خاص شما ایجاد می کند.
اگر دندان های طبیعی باقیمانده نیاز به برداشتن داشته باشند، دندانپزشک قبل از کاشت ایمپلنت، دندان را از دهان خارج و جای خالی دندان را برای کاشت ایمپلنت تمیز می کند.
بعد از بهبودی محل دندان های کشیده شده، مرحله بعدی شامل جراحی و کاشت ایمپلنت دندان در استخوان فک است. ایمپلنت ها از موادی مانند تیتانیوم ساخته شده اند و به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل می کنند. تعداد ایمپلنت های مورد نیاز به ساختار استخوان فک فرد و نوع پروتز انتخابی بستگی دارد.
پس از کاشت ایمپلنت، یک دوره بهبودی چند ماهه لازم است تا ایمپلنتها از طریق فرآیندی به نام osseointegration با استخوان فک اطراف ترکیب شوند. جوش خوردن کامل پایه ایمپلنت، باعث محکم و پایدار شدن ایمپلنت دندان می شود.
پس از تکمیل دوره استئو اینتگراسیون، اباتمنت ها یا رابط به ایمپلنت ها متصل می شوند. این اباتمنت ها به عنوان اتصال دهنده بین ایمپلنت ها و تاج دائمی آن ها عمل می کنند.
مرحله آخر شامل ساخت تاج دندان های مصنوعی است که می تواند یک پل ثابت یا یک پروتز با ایمپلنت باشد. این پروتز به صورت سفارشی طراحی شده است تا از نظر اندازه، شکل و رنگ با دندان های طبیعی بیمار مطابقت داشته باشد. سپس به طور ایمن به اباتمنت ها متصل می شود و جایگزینی کاربردی و زیبایی برای دندان های از دست رفته می شود.
برای رسیدن به نتیجه مطلوب، کاهش عوارض احتمالی، رعایت نکات زیر بعد از کاشت الزامی است:
رعایت بهداشت دهان و دندان برای موفقیت طولانی مدت ایمپلنت های کامل دندان بسیار مهم است. مسواک زدن دو بار در روز با یک مسواک نرم و استفاده از دهانشویه ضد میکروبی به حفظ سلامت دهان و پیشگیری از عفونت ایمپلنت کمک می کند.
معاینات معمول دندانپزشکی برای نظارت بر وضعیت ایمپلنت و پروتز ضروری است. متخصص ایمپلنت ویزیت های منظم را برای اطمینان از سالم ماندن ایمپلنت ها و بافت های اطراف توصیه می کند.
برای محافظت و بالا بردن طول عمر ایمپلنت کامل دندان، اجتناب از عاداتی که می تواند به پروتز یا ایمپلنت آسیب برساند، الزامی است. پرهیز از جویدن اجسام سخت مانند یخ یا خودکار و پرهیز از سیگار کشیدن، خطر شکست ایمپلنت را کاهش می دهد.
ایمپلنت کامل مزایای متعددی دارد که عبارتند از:
ایمپلنت کامل یک گزینه درمانی بسیار موثر و محبوب است، اما این روش نیز به نوبه خود دارای معایبی است که شامل موارد زیر هستند:
سایر مقالات 👈 عوارض ایمپلنت
ایمپلنت های دندانی کامل یک راه حل جامع برای افرادی است که تمام یا بیشتر دندان های خود را از دست داده اند. آشنایی با مراحل ایمپلنت، مراقبت های لازم و سنجش مزایا و معایب، می توانید به این نتیجه برسید که آیا ایمپلنت های کامل انتخاب مناسبی برای شما هستند یا خیر؟
به یاد داشته باشید که با یک متخصص ایمپلنت مشورت کنید تا نیازهای خاص شما را ارزیابی کند و توصیه های شخصی ارائه دهد.