دلایل افتادن لمینت دندان چیست و چگونه باید آن را مدیریت کرد؟ لمینت دندان باعث سفید شدن دندان ها و اصلاح طرح لبخند می شود. بسیاری از افراد با دندان های شکسته یا دندان هایی با لبه های ناهموار این دندانپزشکی زیبایی را انتخاب می کنند. روکش ها پوشش های پوسته مانند ظریفی هستند که روی دندان های آسیب دیده قرار می گیرند.
دندان ها به دلیل افزایش سن یا گاهی اوقات به دلیل عاداتی مانند سیگار کشیدن یا حتی مصرف مواد غذایی که رنگ می دهند و جذب دندان می شوند تغییر رنگ می دهند، مشکلاتی از این قبیل را می توان با لمینت دندان اصلاح کرد.
روکش های دندانی (منظور همان لمینت است) که معمولاً مورد استفاده قرار میگیرند روکش های چینی هستند. اینها از مواد سرامیکی یا کامپوزیتی ساخته شده اند. در برخی مواقع دیده شده است که لمینت های دندانی می افتند؛ اما علت چیست؟ در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا به بررسی دلایل افتادن لمینت های دندانی بپردازیم.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
از جمله شایع ترین دلایل افتادن لمینت دندان عبارتند از: عدم تبحر دندانپزشک و درست نچسباندن لمینت، پوسیدگی دندان زیر روکش، آسیب های فیزیکی مانند زمین خوردن یا تصادفات رانندگی، خوردن مواد غذایی سفت و سخت مانند یخ، آجیل و …، دندان قروچه، عدم مراقبت صحیح از لمینت دندان و کهنه و قدیمی شدن لمینت دندانی
یک علت افتادن لمینت دندان مربوط می شود به عدم تبحر و تخصص دندانپزشک در چسباندن لمینت های دندانی؛ بنابراین در انتخاب دندانپزشک زیبایی و ترمیمی خود نهایت دقت و وسواس را به خرج دهید.
ضربه شدید در اثر تصادف، سقوط و … روی قسمت جلویی صورت، می تواند یکی از دلایل افتادن لمینت دندان ها باشد. هنگامی که فشار زیادی به قسمت جلویی دندان وارد می شود، ضربه می تواند باعث جدا شدن باند روی روکش ها شود.
پوسیدگی دندان حتی در صورت قرار دادن ونیر شایع و امکان پذیر است. روکش ها فقط یک پوشش بیرونی هستند. پوسیدگی دندان توسط باکتری ها ایجاد می شود و مواد شیمیایی منتشر شده توسط پوسیدگی دندان باعث سست شدن پیوند می شود.
بسیاری از افراد عادت به دندان قروچه را در مواقع استرس یا حتی خواب دارند. این کار منجر به سایش دندان ها می شود. اگر این دندان ها توسط روکش های دندانی پوشانده شده باشند، این ساییدن باعث شل شدن باندینگ روکش و افتادن آن می شود.
گاز گرفتن مواد غذایی سفت مانند یخ، آجیل، ته دیگ و … می تواند باعث افتادن لمینت دندان شود. فشاری که هنگام گاز گرفتن غذای سفت یا اشیای سفت مانند مداد و … به آنها وارد می شود می تواند باعث وقوع این مشکل شود.
لمینت دندان روکش بسیار ظریفی است و نیاز به مراقبت دارد. عدم مراقبت صحیح از آنها می تواند از دلایل افتادن لمینت دندان باشد.
لمینت ها از دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی هستند که هر کدام طول عمر خاصی دارند. طول عمر ونیرهای سرامیکی بین 10 الی 15 سال است و طول عمر ونیرهای کامپوزیتی 5 الی 7 سال است. درست است که در صورت مراقبت صحیح از لمینت های دندانی طول عمر آنها افزایش پیدا می کند و حتی گاهی دیده شده است برخی از افراد از ونیرهای سرامیکی تا پایان عمر استفاده کرده اند؛ اما یکی از دلایل افتادن لمینت دندان می تواند پایان عمر آنها باشد.
اکنون مشخص شده است که افتادن لمینت های دندانی بدون دلیل نیست. در صورتی که نحوه چسباندن لمینت ها اصولی باشد و شما به درستی از آنها مراقبت کنید احتمال افتادن آنها بسیار ضعیف است. اما با وجود این، اگر لمینت ها بیفتند، نباید سعی کنید آنها را به تنهایی تعمیر کنید. فرآیند اجرای روکش فقط با استفاده از ابزارهای تخصصی امکان پذیر است. برای اتصال مجدد آن نیاز به آماده سازی دندان ها توسط دندانپزشک است و باندینگ مجدد در خانه قابل انجام نیست و چسب معمولی موجود در بازار در این مورد کمکی نمی کند. روکش های افتاده یا آسیب دیده را باید با دقت در یک جعبه کوچک قرار دهید و در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
دندانپزشک باید بررسی کند که آیا می توان از روکش قبلی استفاده کرد یا خیر. اگر لمینت شکسته یا آسیب دیده باشد، باید از یک روکش جدید استفاده شود؛ ونیرهایی باید ساخته شوند که با شکل، اندازه و رنگ دندان ها مطابقت داشته باشند و با سیمان زدن روی دندان ها ثابت شوند. ترمیم و باندینگ مجدد روکش های دندان تماماً دانش تخصصی است و فقط توسط دندانپزشک قابل انجام است و از این رو مشاوره دندانپزشکی بهترین راه حل خواهد بود.
پوسیدگی دندان معمولا یکی از دلایل افتادن روکش ها است. استفاده از برخی از داروهای مادام العمر یا سایر شرایط بیماری می تواند باعث از بین رفتن مینای دندان شود بنابراین روکش های دندانی ممکن است برای این افراد گزینه خوبی نباشند. در حالی که به دنبال مشاوره متخصص هستید، سابقه پزشکی خود را با دندانپزشک خود در میان بگذارید زیرا این به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا کاندیدای مناسبی برای روکش دندان هستید یا خیر کمک می کند. توجه به اقدامات بهداشت دهان و دندان و اطمینان از سلامت دندان ها برای سلامت عمومی کلی و همچنین برای دوام روکش ها مهم است. همچنین اگر فردی عادت به دندان قروچه دارد، معمولاً برای این مواقع توسط دندانپزشک محافظ دهان تجویز می شود.