در دنیای واقعی دندان ها در معرض انواع آسیب ها قرار می گیرند و ممکن است به دلیل نگهداری نادرست و کوتاهی در رعایت بهداشت دهان و دندان، آسیب های دندان بیشتر شود. این آسیب ها سلامت دندان، شکل و اندازه آن را تحت تاثیر قرار میدهد، در این شرایط روکش دندان می تواند مشکل دندان ها را حل کند.
اگر شما هم در شرایطی هستید که سلامت دندان هایتان در خطر است و نیاز به روکش کردن دندان دارید، با ما همراه باشید تا درباره این موضوع، کاربرد و انواع روکش ها اطلاعاتی را بدست بیاورید.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
Dental Crown یک روکش یا پروتز دندانی است که برای جایگزین کردن تاج دندان آسیب دیده به کار می رود، این روکش برای هر فردی به طور اختصاصی ساخته می شود و بر روی دندان نصب می شود که در محافظت از دندان و زیبایی آن نقش اساسی دارد.
روکش ها در شرایط زیر به کار می رود:
روکش ها از مواد مختلفی ساخته می شوند که هر کدام از آن ها بسته به شرایط فرد گزینه مناسبی برای درمان هستند.
روکش های از پیش ساخته ای از جنس استیل ضد زنگ هستند که به صورت موقت بر روی دندان اصلی قرار گرفته می شود. این روکش ها را اغلب برای روکش کردن دندان های شیری کودکان به کار می برند، کل دندان را می پوشاند و از زیاد شدن پوسیدگی پیشگیری می کند. با افتادن دندان و رویش دندان دائمی، این روکش موقت دندان نیز به راحتی با دندان شیری بیرون میآید.
این روکش ها بسیار شبیه به دندان طبیعی هستند و اغلب برای روکش دندان جلو به کار می روند، البته برخی از افراد از آن ها برای دندان عقبی نیز استفاده می کنند.
روکش های فلزی بر اساس نوع آلیاژ به کار رفته در آن ها، انواع مختلفی دارند:
این روکش ها نسبت به سایر روکش ها مقاومت و داوم زیادی در برابر ساییدگی و ضربه دارند. تقریبا هیچ وقت ترک بر نمی دارند و شکسته نمی شوند، اما زیبایی پروتزهای سرامیکی را ندارد و بسیار گران قیمت هستند.
این روکش ها ترکیبی از فلز و سرامیک است. بدنه اصلی روکش در قسمت داخلی آن از جنس فلز است اما رویه آن از سرامیک تشکیل می شود و کاملا شبیه به دندان طبیعی است.
از روکش فلز- سرامیکی برای دندان های جلو، عقب و بریج های بلندی که نیاز به مقاومت بالایی دارند، استفاده می شود، هر چند مقاومت روکش های فلزی را ندارد و قابل ترک خوردن و شکستن است و همچنین نسبت با روکش های فلزی و سرامیکی، بیشتر باعث ساییدگی دندان های کناری می شود.
این روکش از جنس زرین هستند که نسبت به سایر روکش ها قیمت پایین تری دارد و بیشتر از بقیه روکش ها مستعد شکستن و فرسوده شدن است.
یک روکش تمام سرامیک که با فریم های زیرکونیوم تقویت می شود. ساختار این روکش مانند روکش فلز – سرامیک است با این تفاوت که قسمت داخلی آن از آلیاژ محکم و سفید رنگی به نام زیرکونیوم ساخته می شود. اغلب از این برای دندان های جلویی استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید 👈 هزینه روکش دندان
دندانپزشک برای نصب روکش باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهد:
روکش ها فوایدی زیادی دارند که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
روکش ها در کنار مزیت هایی که دارد، یکسری معایب نیز دارد که عبارتند از:
جهت مشاهده قیمت روکش دندان مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
روکش انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط فرد، نظر بیمار و پیشنهاد دندانپزشک مناسب ترین روکش برای فرد انتخاب می شود.