ایمپلنت دندان می تواند گزینه مناسبی برای دندان های از دست رفته باشد. ایمپلنت داخل یا روی استخوان فک شما قرار می گیرد و به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل می کند. یک دندان مصنوعی به نام تاج به ایمپلنت متصل می شود. اما طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
به طور کلی طراحی ایمپلنت دندان به گونه ای است که به عنوان یک وسیله ثابت برای همیشه در دهان باشد. در واقع، مطالعات 90 تا 95 درصد میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی را در یک دوره 10 ساله گزارش کرده اند.
با این حال، ممکن است ایمپلنت دندان در ماه ها یا سال های پس از قرار دادن آن با شکست مواجه شود. عوامل متعددی می تواند در این امر نقش داشته باشد که این عوامل عبارتند از:
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
ایمپلنت های دندانی دائمی هستند. این به این دلیل است که آنها مستقیماً با استخوان فک ارتباط برقرار می کنند و از طریق فرآیندی به نام osseointegration با بافت استخوانی اطراف پیوند می یابند.
در حالی که خود ایمپلنت به صورت دائمی طراحی شده است، ممکن است تاج متصل به آن به دلیل ساییدگی و پارگی طبیعی نیاز به تعویض داشته باشد. حدود 50 تا 80 درصد از روکش ها ممکن است نیاز به تعویض در 15 تا 20 سال داشته باشند.
دو نوع اصلی ایمپلنت دندان وجود دارد که عبارتند از:
یکی از رایج ترین انواع ایمپلنت های دندانی، ایمپلنت اندوستال است و شبیه پیچ ها یا استوانه های کوچک هستند. آنها اغلب از تیتانیوم ساخته می شوند اما می توانند از سرامیک نیز ساخته شوند.
این ایمپلنت ها مستقیماً در استخوان فک شما قرار میگیرند و معمولاً از یک فرآیند دو مرحلهای استفاده میکنند. در طول عمل به شما بیهوشی داده می شود تا دردی احساس نکنید.
ابتدا جراح برشی در لثه های شما ایجاد می کند، سپس به دقت در استخوان فک شما را سوراخ می کند تا فضایی برای ایمپلنت ایجاد کنند.
پس از کاشت ایمپلنت، استخوان فک و لثه شما اجازه بهبود می یابد. یک تاج معمولاً با استفاده از یک پایه فلزی به نام اباتمنت در طول ویزیت بعدی به ایمپلنت متصل می شود.
در برخی موارد، ممکن است یک روش اضافی قبل از قرار دادن ایمپلنت اندوستال مورد نیاز باشد. هدف از این کار این است که ایمپلنت جدید را با پایه محکم تری در استخوان فک شما ارائه دهد. چند نمونه از این روش ها عبارتند از:
ایمپلنت های ساب پریوستال در زیر لثه و بالای استخوان فک قرار می گیرند. آنها از یک چارچوب فلزی با پسوندهای کوچک تشکیل شده اند که کمی از لثه بیرون زده است. این ایمپلنت ها معمولا برای افرادی توصیه می شود که:
همانند ایمپلنت های اندوستئال، هنگام قرار دادن ایمپلنت های ساب پریوستال از بیهوشی استفاده می شود. کاشت ایمپلنت یک فرآیند چند مرحله ای است.
اولین قدم شامل برداشتن قالب استخوان فک است. این کار به گونه ای انجام می شود که ایمپلنت در هنگام قرار دادن به درستی جا بیفتد. جراح شما باید برشی ایجاد کند تا استخوان فک شما نمایان شود تا قالب گیری کند.
هنگامی که ناحیه بهبود یافت، زمان کاشت ایمپلنت فرا می رسد. پس از ایجاد برش در لثه، قاب فلزی ایمپلنت به گونه ای قرار می گیرد که روی استخوان فک شما قرار گیرد.
در طول ویزیت بعدی، روکش ها را می توان روی قاب فلزی ایمپلنت قرار داد. این ها به اکستنشن های کوچکی که از لثه های شما بیرون زده اند وصل می شوند.
مینی ایمپلنت های دندانی (MDI) باریک تر از سایر انواع ایمپلنت ها می باشند. قطر آنها کمتر از 3 میلی متر منبع معتبر است که تقریباً به اندازه قطر یک خلال دندان است.
از آنجا که آنها کوچکتر هستند، MDI ها ممکن است در مناطقی با استخوان کمتر در دسترس قرار گیرند. علاوه بر این، بر خلاف ایمپلنت های دندانی معمولی، این روش کمتر تهاجمی یا ساده تر است.
بسیاری از مواقع از MDI برای کمک به ایمن کردن پروتزهای متحرک دندان استفاده می شود. همچنین ممکن است برای کمک به جایگزینی دندان های تکی و کوچک استفاده شود.
MDI ها به گونه ای طراحی شده اند که دائمی باشند و به اندازه سایر ایمپلنت های دندانی ماندگار باشند. با این حال، شواهد علمی در مورد موفقیت بلندمدت آنها منبع قابل اعتماد محدود است.
در حالی که طول عمر ایمپلنت دندان در اکثر مواقع دائمی و مادام العمر است، در برخی موارد ممکن است با شکست مواجه شوند. به طور کلی، شکست ایمپلنت معمولاً زمانی اتفاق میافتد که چیزی در ادغام استخوانی یا روند بهبودی اختلال ایجاد کند.
عواملی که ممکن است باعث شکست ایمپلنت شوند عبارتند از:
طول عمر ایمپلنت دندان به صورت دائمی و مادام العمر است. این به این دلیل است که ایمپلنت ها با استخوان فک شما ارتباط دارند و از طریق استئواینتگراسیون با استخوان اطراف پیوند می شوند.
در برخی موارد، ایمپلنت های دندانی ممکن است شکست بخورند. این می تواند به دلیل عوامل مختلفی باشد.
گاهی اوقات می توان ایمپلنت ناموفق را جایگزین کرد، اما در صورت نیاز گزینه های درمانی دیگری نیز وجود دارد. در صورت مشاهده علائم شکست ایمپلنت به دندانپزشک یا پریودنتیست خود مراجعه کنید.
مطالب کاشت ایمپلنت و ترمیم و زیبایی دندان را در سایت ژاله ایمپلنت دنبال کنید.