یکی از روش های ترمیم و زیبایی دندان استفاده از روکش دندان است، روکش دندان جایگزین تاج دندان است. در صورت مراقبت درست از روکش ها می توان از آن به عنوان یک روش دائمی استفاده کرد. در این مقاله می خواهیم درباره طول عمر روکش دندان و عوامل موثر بر آن بحث کنیم، اگر شما قصد استفاده از روکش دندان را دارید و یا دندانپزشک شما این درمان را برای شما انتخاب کرده است، خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم.
در ادامه این مقاله در مورد عناوین زیر توضیحاتی ارائه می دهیم:
یک کلاهک سفید رنگی است که دقیقا مانند تاج دندان به طور کامل دندان را می پوشاند و نقش تاج را برعهده می گیرد.
با نصب روکش، دندان زیبایی خود را به دست می آورد و جویدن را راحت تر می کند. روکش در موارد زیر کاربرد دارد:
دندانپزشک باید تمام مراحل نصب روکش را با دقت و مهارت بالایی انجام دهد، چون این مراحل بر روی طول عمر روکش دندان تاثیر می گذارد.
طول عمر روکش های دندانی به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما به طور معمول روکش ها دارای طول عمر 10 تا 15 سال هستند. در صورت مراقبت و نگهداری درست و فراهم بودن شرایط، ماندگاری روکش ها به 20 سال هم می رسد.
همان طور که گفتیم ماندگاری روکش به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ در ادامه به آن ها میپردایم:
باید بعد از روکش کردن دندان، بهداشت دهان و دندان مانند قبل به خوبی رعایت شود. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه برای جلوگیری از تجمع پلاک های دندانی، بروز پوسیدگی دندان و تغییر رنگ روکش ضروری است.
در صورتی که بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت نشود، مشکلات زیادی برای دندان روکش شده، لثه و محیط احاطه کننده اطراف روکش دندانی ایجاد می شود.
برای ساخت انواع روکش های دندانی، از مواد مختلفی استفاده می شود، ماندگاری، مقاومت مواد به کار رفته در ساخت روکش ها بر روی طول عمر آن ها تاثیر دارد؛ روکشی که مقاومت و استحکام بالایی دارد، قطعا دارای طول عمر بیشتری است.
انواع روکش های دندان
برای نصب روکش دندان باید، به یک دندانپزشک با تجربه و کاربلد مراجعه کرد، در صورتی که دندانپزشک مهارت و دقت کافی در تراش دندان، قالب گیری و نصب روکش نداشته باشد، احتمال بروز مشکلات جدی بیشتر می شود.
اگر دندان به اندازه کافی تراش نخورد، روکش به خوبی بر روی آن قرار نمی گیرد؛ در این شرایط ممکن است، مسواک زدن و تمیز کردن روکش دندان سخت باشد که به دنبال آن تجمع باکتری و پلاک ها باعث ایجاد پوسیدگی در دندان روکش شده و عفونت لثه می شود، و باید روکش تعویض شود.
عادت های مانند ساییدن و فشار دادن دندان بر روی هم، استفاده ابزار از دندان ها، جویدن و گاز زدن مواد غذایی سفت باعث آسیب زدن به روکش دندان و شکستن آن میشود.
مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی داغ و اسیدی در ضعیف شدن روکش دندان نقش دارد و باعث کاهش مقاومت روکش و حتی تغییر رنگ آن ها می شود، در این شرایط ممکن است نیاز به تعویض روکش باشد.
دود ناشی سیگار و قلیان کشیدن باعث آسیب به ساختار روکش و تغییر رنگ آن می شود و محیط دهان را برای رشد باکتری فراهم می کند.
بیشتر بخوانید 👈 هزینه روکش دندان
روکش دندان در شرایطی مانند ترک خوردن، شکستن، تغییر رنگ، عفونت در محلی که روکش دندان را احاطه کرده، پوسیدگی دندان روکش شده، باید تعویض شود.
برای افزایش ماندگاری و طول عمر روکش های دندانی و جلوگیری از بروز موارد بالا باید نکات زیر به خوبی رعایت شوند:
طول عمر روکش های دندانی به عوامل مختلفی بستگی دارد و به طور متوسط 10 تا 15 سال ماندگاری دارند و با رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک، می توان به خوبی از روکش ها مراقبت کرد و حتی طول عمر آن ها را بیشتر کرد.